Ismerjétek meg az EX KATEDRA - Tanmesék a 90-es évekből c. legújabb előadásunk szereplőit! 2.rész:Lili

2021.02.24

Időutazásra invitáljuk a szereplőket és nézőket: visszatérünk a 90-es évekbe! Az előadás a társulat tagjainak személyes történeteire épül, amelyek egy különleges korszakot idéznek fel: az iskola első napjától a kamaszkor kezdetéig tartó időszakot. Sokunk által átélt élmények pl. beilleszkedési nehézségekről, iskolai bántalmazásról, tiltott szerelmekről, tanári önkényről.

Csernai Mihály drámainstruktor videóinterjúkat készített próbafolyamat alatt a hat szereplővel iskoláskori és jelenkori énjükről, élményeikről. Az interjúk alapjául egy-egy személyesen nekik kiválasztott szakszöveg vagy publicisztikai írás szolgált, melyek az előadásban az egyes karakterek által felvetett problémákra reflektálnak.

Az alábbi sorozatban a cikkgyűjteményen kívül a szereplők villám reakcióit is láthatjátok a Misi által felkínált cikkek és témák alapján.

2. rész: Raubinek Lili

Lilire kamaszkorában a színház szeretete mellett, rendkívül nagy hatással volt még az egyház és a vallás. Az interjú kiindulópontja egy vallási nevelésről és azt más nevelési elvekkel összehasonlító tanulmány volt.

"A keresztény nevelésben az értékrangsor gerince és éle a vallási értékek (Isten, lélek, örökkévalóság). A cél: a krisztusi ember, aki tűri az elkerülhetetlen rosszat, gyakorolja a jót és így kitart mindhalálig. Ebben az irányzatban békés harmóniába olvad az individuális és szociális, a naturális és supernaturális elem a teljességre és tökéletességre való törekvés által."

Teljes cikk: https://misc.bibl.u-szeged.hu/10913/1/mp_1936_3522_001-007.pdf

Nézzünk, mit gondol Lili!

Ex Katedra online Premier március 4-én, a SzínházTV-n !

Jegyek és további információk!

A bemutató facebook eseménye!