Ismerjétek meg az EX KATEDRA - Tanmesék a 90-es évekből c. legújabb előadásunk szereplőit! 1.rész:Vasi

2021.02.23

Időutazásra invitáljuk a szereplőket és nézőket: visszatérünk a 90-es évekbe! Az előadás a társulat tagjainak személyes történeteire épül, amelyek egy különleges korszakot idéznek fel: az iskola első napjától a kamaszkor kezdetéig tartó időszakot. Sokunk által átélt élmények pl. beilleszkedési nehézségekről, iskolai bántalmazásról, tiltott szerelmekről, tanári önkényről.

Csernai Mihály drámainstruktor videóinterjúkat készített próbafolyamat alatt a hat szereplővel iskoláskori és jelenkori énjükről, élményeikről. Az interjúk alapjául egy-egy személyesen nekik kiválasztott szakszöveg vagy publicisztikai írás szolgált, melyek az előadásban az egyes karakterek által felvetett problémákra reflektálnak.

Az alábbi sorozatban a cikkgyűjteményen kívül a szereplők villám reakcióit is láthatjátok a Misi által felkínált cikkek és témák alapján.

1. rész: Vass Imre 'Vasi'

Vasi életére rendkívül nagy hatással volt a technikai fejlődés, azon belül is a '90-es években újdonságnak számító személyi számítógépek és a videójátékok világa. Az interjú kiindulása tehát egy publicisztika lett, mely a számítógépezés veszélyeiről szól, valamint a szülőik felelősségről a gyerekek videójáték-addikciója kapcsán.

"A gyerek végül, mint felnőtt, nem a virtuális világban termel majd. A valós élet valós körülményei között kell helytállnia! [...] Termelhet egy játékprogramban és ez még fejlesztheti is a gazdálkodással kapcsolatos tudást, de az élet sikereihez a valóságban kell képesnek lennie megteremtenie vagy szolgáltatnia dolgokat. Ezért nem tanácsos több időt töltenie a gyereknek a számítógép előtt, mint amennyit a valós fizikai tér tényleg létező játékai és egyéb tárgyai között tölt el. A valós akció messze értékesebb a virtuális akciónál."

Lássuk mi jutott minderről eszébe Vasinak!

Ex Katedra online Premier március 4-én, a SzínházTV-n ! 

Jegyek és további információk! 

A bemutató facebook eseménye!