Ismerjétek meg az EX KATEDRA - Tanmesék a 90-es évekből c. legújabb előadásunk szereplőit! 4.rész:Emina

2021.02.26

Időutazásra invitáljuk a szereplőket és nézőket: visszatérünk a 90-es évekbe! Az előadás a társulat tagjainak személyes történeteire épül, amelyek egy különleges korszakot idéznek fel: az iskola első napjától a kamaszkor kezdetéig tartó időszakot. Sokunk által átélt élmények pl. beilleszkedési nehézségekről, iskolai bántalmazásról, tiltott szerelmekről, tanári önkényről.

Csernai Mihály drámainstruktor videóinterjúkat készített próbafolyamat alatt a hat szereplővel iskoláskori és jelenkori énjükről, élményeikről. Az interjúk alapjául egy-egy személyesen nekik kiválasztott szakszöveg vagy publicisztikai írás szolgált, melyek az előadásban az egyes karakterek által felvetett problémákra reflektálnak.

Az alábbi sorozatban a cikkgyűjteményen kívül a szereplők villám reakcióit is láthatjátok a Misi által felkínált cikkek és témák alapján.

4.rész: Messaoudi Emina

Emina számára az iskola mindig a versenyt jelentette. A beszélgetés alapjául szolgáló cikk az iskolai versengésről, valamint a jutalmazás és a büntetés intézményéről szól.

"Az iskolai versengés azért sem szerencsés helyzet, mert az elsajátítandó tudásról a jutalmat jelentő jegyekre tolja a hangsúlyt: a nebulók nem megérteni akarnak valamit, hanem ötös dolgozatot írni belőle. Ez pedig csak látszólag ugyanaz.

Egy diákok között készített felmérés kimutatta, hogy azokban a helyzetekben, ahol a jegyek túlságosan fontossá válnak, (pl. mert meg lehet bukni), a gyerekek hajlamosabbak csalni dolgozatírás közben."

Teljes cikk: https://hirmagazin.sulinet.hu/hu/pedagogia/versenges-az-osztalyban

Lássuk milyen tapasztalatai vannak Eminának!

Ex Katedra online Premier március 4-én, a SzínházTV-n !

Jegyek és további információk!

A bemutató facebook eseménye!